Til og med katter trenger høstferie

Det har vært en altfor spennende uke. Så spennende at å mjaue det videre gikk helt i glemmeboka… Men hør nå alt jeg har opplevd:

IMG_7745
Valdresflye på tur hjem igjen.

Ferieturen gikk til Gudbrandsdalen med avslutning oppe i vakre Jotunheimen. Og som alt annet var det ikke en eneste kattepote å se, men heller en haug med viltre hundelabber – til og med en som sprang løs en gang. Men heldigvis var jeg allerede langt inne i jakka til mjamma, for det blåste så fælt at jeg skalv langt inni pusepelsen!

 

Kjøreturen til mormor og morfar i Gudbrandsdalen gikk over all forventning, og siden jeg sov mesteparten av den 5 timer lange turen, så er det ikke stort jeg kan mjaue om den saken annet enn at å kjøre bil må være noe av det mest behagelige som finnes! 💖Vel fremme hos mormor og morfar fikk jeg et eget krypinn på det største badet deres. Der var det tilgang til egen spa avdeling om man skulle ønske det, i tillegg til både mat og vann. Så der var det ingen sak å tilbringe nettene. Det var litt småskummelt nemlig å ha hele det store huset helt for seg selv nattestid. Det beste var å bruke vasken på badet som seng – den passet jo perfekt!

IMG_7543
Godt innlosjert i mitt ettroms krypinn!

 

 

Det var ikke så ille å være gjest hos mormor og morfar. De ordnet til og med med egen stol til meg så utsikten kunne nytes til det fulle! Så der var det ikke så farlig om det ble mest innetid.

Vi fikk kommet oss ut en kveld – og jeg fikk prøve å være ute i skumringstimen før første gang! Det var mer enn spennende nok, for det luktet rev så det var ikke like lett å få med seg de andre inntrykkene som skogen bød på. Selv om en plasketur i en dam på veien var et av turens høydepunkter. På tur tilbake til bilen kunne alle som var på tur høre revens avskjedshyl til meg, og vi fant alle ut “what the fox says”!

 

 

 

 

 

IMG_E7669
Katt eller bjørn? 

 

På slutten av ferieturen reiste vi oppi Sjodalen i Jotunheimen! Utsikten var nydelig, men kunne absolutt ikke sammenlignes med alle luktene det var å oppdrive her! For ikke å snakke om alle potensielle klatretrær! Jeg klarte endelig å finne et tre der jeg kunne sitte og slappe av høøøyt oppe i grenene – men dette skulle visst ikke de tobeinte ha noe av… For da ble det full panikk og snakk om både stiger og brannbiler – men det hjalp at de åpnet en pose med våtfor, da lot jeg meg lokke ned igjen. Sier aldri nei takk til våtfor!

 

 

 

IMG_7718
Våtfor sa du? Ok, kommer strax!

 

Det ble ikke så lange turene på hytta, for området rundt hytta var mer enn godt nok – det var så mye å lukte på, så de 500 metrene fra hytta til bilen ble den faste snuserunden min. Det var også utrolig spennende å jakte på usynlige vesener som gjemte seg i lyngen nedenfor hytta og ned mot vannet!

 

 

 

 

IMG_6426
Super utsikt fra bakerst i bilen!

Mjamma var redd for at bilturen både til og fra ferie skulle bli for lang for meg – for turen tar ca 5 timer. Men det var piece of cake! Er jo ingen sak å kjøre bil når jeg har kongeplassen i bagasjen, med utsikt forover, selskap i baksetet og musikk fra radioen var helt ok det også! Da slanget jeg meg så lang jeg var inni reiseburet og sukket fornøyd iallefall en gang eller to! De mumlet noe om kø-kjøring hjem, og turen ble nok i lengste laget – men da vi kom hjem var jeg likevel sliten, så da søkte jeg tilflukt i andre-etasje oppå alle hagemøbelputene – nesten som en liten prins på erten! (mjamma´s ord – ikke mine…

Nå har en uke gått etter høstferien, og det er deilig å være tilbake på hjemlige trakter. Endelig har jeg kloretreet mitt igjen, vannfontenen er i gang (kunne ikke bruke den på hytta), maten smaker best hjemme og jeg har sovestedene mine igjen!

PSPG1269
Gode minner fra en flott høstferie!

 

Mjamma har begynt å pakke en koffert igjen, så lurer på hvor neste tur går – men hun har sagt at denne gang skal hun reise alene og jeg må bli igjen å holde de tre andre i tøylene… Hun har sagt at hun skal fortelle meg alt hun opplever, så mulig det blir noen poster om når hun treffer noen større firbeinte enn meg! ❤

 

En siste bildekavalkade over alle sovestedene jeg har prøvd ut i ferien. Skal ikke si noe på sovehjertet her altså!

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s